MediaWatch

Tidsplan for ny Journalisthøjskole skrider

Udflytningen fra "Bunkeren" i Aarhus får længere og længere udsigter. Selvom DMJX har solgt bygningen skrider tidsplanen for nybyggeri.

Foto: Emil Ryge Christoffersen/Polfoto

Journalistuddannelsen i Aarhus bliver i "Bunkeren" i byens nordlige del i flere år endnu. Det står klart efter tidsplanen for det byggeri, der skal huse fremtidens journalistuddannelse i Katrinebjerg tættere på Aarhus midtby er skredet flere gange. Det skriver de journaliststuderendes blad, Illustreret Bunker.

Oprindeligt var det tanken, at den nye skole skulle stå færdig i 2015, men nu hedder det 2018.

"Inden vi startede på projektet, havde jeg aldrig drømt om, at det ville gå sådan her, og at vi ville blive så forsinkede," siger rektor for DMJX, Jens Otto Kjær. 

Han uddyber, at byggeprojektet senest er blevet forsinket 3-4 måneder, fordi det afventer godkendelse af Finansministeriet.

De 30.000 kvadratmeter, der udgør "Bunkeren" på Olof Palmes Allé, har udklækket nye journalister i mere end 40 år. Den blev tidligere på året solgt til firmaet Domis Ejendomme, der vil omdanne skolen til boliger. De planer er dog udskudt i takt med, at udflytningen af DMJX er rykket, skriver Illustreret Bunker.

"Bunkeren" blev sat til salg i november 2013 for 75 mio. kr. og fandt efter et lille års tid en køber efter at have skruet på prisen.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs