MediaWatch

Journalisthøjskolens 'bunker' solgt til 'spiselig' pris

Det gik ikke så hurtigt, som håbet, men nu har Danmarks Medie- og Journalisthøjskole takket ja til en købspris på bygningerne i Aarhus, der ligger under udbudsprisen.

Rektor Jens Otto Kjær Hansen foran den solgte bygning. | Foto: POLFOTO/ARKIV

Der stod 75 mio. kroner på prisskiltet, da Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles bygninger på Olof Palmes Allé i Aarhus sidste år blev sat til salg. Nu er de solgt, skriver JP Aarhus.

Første udbudsrunde gav ifølge rektor Jens Otto Kjær Hansen ingen tilfredsstillende bud, så skolen har skruet prisen ned. Prisen på bygningen, der på grund af dens grå beton går under navnet 'Bunkeren', er ifølge rektoren dog stadig ”spiselig”.

”Der er nogle ting, som køber skal have styr på, før købsaftalen bliver endelig. Det er formaliteter, og jeg anser ejendommen for solgt, men indtil det er faldet helt på plads, må vi hverken afsløre køberens identitet eller salgsprisen,” siger rektoren.

Journalisthøjskolens nuværende bygning er fra 1973. Det er planen, at skolen skal flytte til nye bygninger på Katrinebjerg ved Aarhus Universitet. Pengene fra salget af den nuværende bygning skal være med til at finansiere de 150-200 mio. kr., som Katrinebjerg-bygningerne ifølge JP Aarhus koster.

Journalistisk bunker ventes solgt til oktober

Match dag: Her vil journaliststuderende i praktik

Oluf Jørgensen stopper på Journalisthøjskolen

DJH-rektor: Optimal løsning for Berlingske og medarbejdere 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs