MediaWatch

Flemming Rose får nyt job ved amerikansk tænketank

Tidligere kultur- og udlandsredaktør på Jyllands-Posten bliver seniorforsker ved Cato Institute, der i går hædrede ham for sit arbejde for ytringsfriheden.

Foto: JOACHIM ADRIAN/Polfoto

Som den første dansker modtog tidligere udlandsredaktør på Jyllands-Posten Flemming Rose i går den prestigefulde Milton Fredman frihedspris på 1,6 mio. kr.

I samme forbindelse kom det frem, at den danske journalist, forfatter og debattør er blevet hyret af den amerikanske tænketank Cato Institute, der uddeler prisen, skriver Jyllands-Posten. Med base i København bliver Flemming Rose seniorforsker på fuld tid med speciale i frihed for tænketanken.

"Jeg skal ikke kun skrive om ytringsfrihed, men generelt beskæftige mig med frihed i Europa og diskutere, hvad Europa og USA kan lære og ikke lære af hinanden også i den aktuelle flygtningekrise, hvor rigtig mange europæiske regeringer er parat til at slå ned på fundamentale frihedsrettigheder, inklusiv vores egen," lød det fra Flemming Rose i en kommentar til sit nye job til avisen.

Ydmyg og stolt

Topchef for Cato Institute Peter Goettler roste i forbindelse med overrækkelsen Flemming Rose for sit vedholdende arbejde de sidste 10 år med at forsvare og forklare vigtigheden af ytringsfriheden. Ikke mindst i en krisesituation omkring Jyllands-Postens karikaturtegninger, hvor det ville have været lettere at trække sig fra søgelyset.

"Jeg er ydmyg og stolt. Det er fantastisk på alle måder. I de sidste ti år, siden vi fik den sag i Danmark, har jeg forsøgt at være konsekvent i den måde, jeg har forklaret principperne i denne debat," fastslog Rose efter overrækkelsen.

I sin takketale lagde han vægt på, at det også var vigtigt at opleve, at dialogen og debatten kan betale sig.

"Det føles enormt bekræftende, at andre mennesker i andre dele af verden faktisk forstår det. Det er bekræftende og meningsfuldt at forklare og ikke bare forsvare. Hvis folk har lyst til at sætte sig ind i tingene, så behøver man ikke at blive stemplet som racist og fascist, som jeg blev en del steder i begyndelsen," sagde Flemming Rose i sin takketale.

Milton Friedman-prisen er opkaldt efter nobelprisvinderen i økonomi fra 1976, Milton Friedman, og blev indstiftet i 2001. Prisen på 250.000 dollar, ca. 1,6 mio. kr., uddeles hvert andet år af tænketanken Cato Institute til en person, der har gjort en signifikant forskel for at fremme den personlige frihed som grundstenen i det frie samfund. Det er første gang prismodtageren er fundet i Danmark.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs