MediaWatch

Forbund er klar til at sænke praktikantløn for mere uddannelse

Hvis medierne er klar til at styrke fagligheden under journaliststuderendes praktik, er Dansk Journalistforbund med på at sænke lønnen, siger formand.

Foto: Flemming Leitorp

Journalisternes fagforbund og mediernes arbejdsgiverorganisation nærmer sig hinanden i diskussionen om de fremtidige vilkår og rammer for mediernes ansættelse af journalistpraktikanter. Det skriver fagbladet Journalisten.

Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) har længe ønsket sig, at praktikanternes lønniveau, der i dag er på 16.621 kr. om måneden, bliver lavere.

Det er Dansk Journalistforund (DJ) villig til at imødekomme, hvis medierne til gengæld vil styrke den journalistiske uddannelse under praktiktiden, siger DJ's formand, Lars Werge.

"Hvis de (DMA, red.) gerne vil tale om lønniveauet for praktikanterne, så gør vi gerne det. Den vej har vi været klar til at gå længe, hvis mediearbejdsgiverne til gengæld er villige til at forpligte sig til at komme mere uddannelse ind i praktikforløbet. Det kan eksempelvis være mere obligatorisk efterkritik, fordybelsesdage eller studieture, som samlet set trækker arbejdsbyrden ned i praktikforløbet og uddannelsesindholdet op," siger Lars Werge til Journalisten.

Han afviser dog tanken om, at praktiktiden gennemføres helt eller delvist på SU, som DMA har slået et slag for. 

Journalistforbundets melding kommer, efter DMA i sidste uge afholdt generalforsamling. Her sagde afgående formand Ole Dall, at foreningen vil være klar til at se på "indholdet af praktikken og sammenhængen med uddannelsesstederne", hvis lønnen til praktikanter bliver sænket.

De fremtidige vilkår for journalistpraktikanter vil indgå i forhandlingerne om en ny fællesoverenskomst for dagbladene, der indledes næste år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs