MediaWatch

Dansker genvalgt som præsident for journalistforening

Europæisk journalistforening har fortsat dansker som præsident efter genvalg for ny treårig periode.

Mogens Blicher Bjerregård er blevet genvalgt som præsident for European Federation of Journalists (EFJ). Det oplyser Dansk Journalistforbund.

Han har tidligere været formand for Dansk Journalistforbund og blev valgt ved EFJ's generalforsamling, der blev afholdt i Sarajevo. Mogens Blicher Bjerregård blev valgt uden modkandidater.

"Den vigtigste udfordring set med danske øjne er at sikre vores danske og nordiske model for ophavsretten, når EU til efteråret præsenterer et direktivforslag om en reform af ophavsretten. Det har vi indtil nu brugt mange kræfter på og vil fortsætte med. Det gælder også en række andre EU-direktiver, som har betydning for journalisters arbejdsvilkår, for eksempel beskyttelse af whistleblowere, som lige nu er helt i top på agendaen," siger Mogens Blicher Bjerregård ifølge Dansk Journalistforbund efter genvalget.

Han er blevet genvalgt for en treårig periode. Mogens Blicher Bjerregård har været præsident for EFJ siden 2013 og var formand for Dansk Journalistforbund fra 1999 til 2015, hvor han blev afløst af Lars Werge.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs