MediaWatch

Dansker genvalgt som præsident for journalistforening

Europæisk journalistforening har fortsat dansker som præsident efter genvalg for ny treårig periode.

Mogens Blicher Bjerregård er blevet genvalgt som præsident for European Federation of Journalists (EFJ). Det oplyser Dansk Journalistforbund.

Han har tidligere været formand for Dansk Journalistforbund og blev valgt ved EFJ's generalforsamling, der blev afholdt i Sarajevo. Mogens Blicher Bjerregård blev valgt uden modkandidater.

"Den vigtigste udfordring set med danske øjne er at sikre vores danske og nordiske model for ophavsretten, når EU til efteråret præsenterer et direktivforslag om en reform af ophavsretten. Det har vi indtil nu brugt mange kræfter på og vil fortsætte med. Det gælder også en række andre EU-direktiver, som har betydning for journalisters arbejdsvilkår, for eksempel beskyttelse af whistleblowere, som lige nu er helt i top på agendaen," siger Mogens Blicher Bjerregård ifølge Dansk Journalistforbund efter genvalget.

Han er blevet genvalgt for en treårig periode. Mogens Blicher Bjerregård har været præsident for EFJ siden 2013 og var formand for Dansk Journalistforbund fra 1999 til 2015, hvor han blev afløst af Lars Werge.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs