MediaWatch

Søren Lyngbjørn er lettet over dom over Ekstra Bladet

Halvdelen af de penge, som sømændene er tilkendt, vil de give til de filippinske søfolk, de sad fanget med.

Søren Lyngbjørn (th) sammen med Eddy Lopez | Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Det vigtigste for Søren Lyngbjørn er ikke pengene, men at han nu har rettens ord for, at der blev begået en uretfærdighed mod ham og Eddy Lopez, da Ekstra Bladet dækkede sagen, hvor de to danske sømænd sad som gidsler i Somalia.

"Det vigtigste for mig er, at vi nu har rettens ord for, at det, som Poul Madsen og Ekstra Bladet gjorde, var forkert," siger en lettet Søren Lyngbjørn.

De danske søfolk tilkendes en godtgørelse på 600.000 kr. i alt.

"Pengene er jeg ligeglad med, for jeg er pensionist, så det er nok statskassen, der får de fleste af dem alligevel. Jeg er bare glad for, at han (Poul Madsen, red.) ikke blev frikendt."

Halvdelen af pengene, vil de to søfolk give til de filippinere, som de sad fanget i Somalia med, siger han.

Ifølge byretten er Ekstra Bladet erstatningsansvarlig for krænkelse i forbindelse med avisens dækning i form af billeder og omtale af private oplysninger, mens søfolkene sad i fangenskab som gidsler i Somalia.

De danske søfolk Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn havde krævet erstatning på en million kroner.

Søfolkene føler sig krænket af avisens omtale af deres tilfangetagelse i Somalia og mener, at Ekstra Bladet forlængede deres tid i fangenskab med omtalen.

Avisens chefredaktør Poul Madsen og Ekstra Bladet ville derimod frifindes. Her mener man, at dækningen modsat medvirkede til, at de to er blevet løsladt.

Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn blev holdt som gidsler i 838 dage, før de blev frigivet 30. april 2013 mod betaling af en løsesum på knap 40 millioner kroner.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs