MediaWatch

Retssag om EB’s dækning af gidseldrama afgøres fredag

Fredag falder der dom i sagen, hvor to tidligere sømænd kræver millionerstatning af Ekstra Bladet for avisens dækning af gidseltagning.

Foto: Lars Just/Polfoto

Fredag falder afgørelsen i sagen, hvor de to tidligere søfolk Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn har krævet 1 mio. kr. i erstatning af Ekstra Bladet for avisens dækning af deres gidseltagning hos somaliske pirater. Det skriver Business.dk.

I 838 dage var de danske søfolk gidsler hos piraterne. Ekstra Bladet dækkede sagen intensivt og var derigennem medvirkende til at forlænge ophold hos deres gidseltagere, lyder anklagen fra Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn. Samtidig krænkede Ekstra Bladet privatlivets fred ved at udstille dem i en situation, de ikke selv var herre over, mener de to.

Dommen kan potentielt få stor betydning for mediernes dækning af lignenede sager i fremtiden, vurderer vært for DR’s mediekritiske radioprogram på P1 "Mennesker og Medier", Kurt Strand.

"Sagen er vigtig, fordi vi har masser af andre tilfælde, hvor mennesker af en eller anden grund bliver anbragt i medier med billeder eller tv-optagelser, hvor de ikke har mulighed for at tage stilling til, om de har lyst til at være med. Det har ikke været prøvet af før, om det gælder i forhold til paragraffen om privatlivets fred. På den måde har den meget vidtrækkende perspektiver end kun at handle om Søren og Eddys gidseltagning i Somalia," siger Kurt Strand.

Dommen bliver afsagt i Københavns Byret i morgen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs