MediaWatch

Pirater brugte EB-artikler i gidselforhandling

Somaliske pirater henviste til informationer i Ekstra Bladet for at presse løsesum op, sagde gidselforhandler i Københavns Byret.

Foto: Lars Just/Polfoto

De somaliske pirater henviste til informationer i Ekstra Bladet og forsøgte at hæve løsesummen for de to sømænd Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn under gidselforhandlinger, skriver Jyllands-Posten.

Piraterne brugte til detaljeret viden om ejeren af rederiet Shipcraft John Arne Jensens økonomi. Det fastslog en central gidselforhandler torsdag i Københavns Byret.

”Der kommer fra piraterne meget præcise referencer til en journalist fra Ekstra Bladet og til John Arne Larsens køb af en lystgård,” sagde vidnet i sin forklaring.

Ekstra Bladet bragte i forbindelse med gidseltagningen af de to sømænd en artikel om skibsrederens køb af en lystgård til 50 mio. kr.

Gidselforhandleren fastslog samtidig i retten, at den dansksomaliske freelancejournalist Nasib Farah spillede en central rolle i forhandlingerne, da det efter 838 dage lykkedes at få frigivelsen af Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn på plads.

De to sømænd har lagt sag an mod Ekstra Bladet og TV 2, som de mener forsinkede deres frigivelse og krænkede deres privatliv gennem mediernes dækning af sagen. Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn kræver en godtgørelse på 500.000 kr. hver.

Chefredaktør Poul Madsen og Ekstra Bladet vil frifindes og mener tværtimod, at avisens dækning medvirkede til, at de to søfolk blev løsladt, da de var blevet glemt af den danske offentlighed og deres arbejdsgiver, rederiet Shipcraft.

Der falder dom i sagen om fire uger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs