MediaWatch

News Corp skal spare efter skuffende indtjening

Aviserne i Rupert Murdochs medieimperium mister annoncekroner. News Corp skal spare penge på sine engelske og australske udgivelser.

Foto: Andy Kropa/AP/Polfoto/Arkiv

For fjerde kvartal i træk er mediemogulens Rupert Murdochs News Corp gået tilbage i omsætning. Det betyder, at Murdochs engelske og australske aviser skal igennem en større spareøvelse for at rette op på indtjeningen. Det skriver The Guardian.

Omsætningen i News Corps medieforretninger faldt i 4. kvartal med 8,1 pct. til et samlet beløb på 1,4 mia. dollar (9,3 mia. kr.). Tilbagegangen betyder samtidig, at medier i dag udgør 64,8 pct. af News Corps samlede forretninger mod 67,4 pct. på samme tidspunkt sidste år.

Særligt aviserne i News Corp, der bl.a. tæller engelske The Times og New York Post i USA, har været hårdt ramt af et faldende annoncemarked. Således faldt driftsresultatet (EBITDA) med 27 pct. til 158 mio. dollar (1,05 mia. kr.).

”Vi har især fokus på reducering af omkostninger og deling af ydelser i News Corp for at strømline arbejdsgange på aviserne i Australien og England,” siger adm. direktør Robert Thomsen til The Guardian.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs