MediaWatch

Murdoch-imperium lander første kvartal under forventningerne

News Corp., der kontrolleres af Rupert Murdoch, har fremgang på bundlinjen i første kvartal, men lander under analytikernes forventninger.

Rupert Murdoch | Foto: Andy Kropa/AP/Polfoto/Arkiv

Pengene strømmer ind i News Corp., der udgiver bl.a. Wall Street Journal, The Sun og New York Post, kom igennem første kvartal af sit forskudte regnskabsår med et plus på 175 mio. dollar (1,2 mia. kr.). Det fremgår af kvartalsregnskabet.

Det er betydeligt mere end første kvartal sidste år. Det resulterede i et mere beskedent plus på 65 mio. dollar.

Hvis man deler overskuddet ud på aktionærerne, svarer det til 5 cent pr. aktie. Det er en spids under analytikernes forventninger, der ifølge Bloomberg lød på 6 cent pr. aktie.

Også omsætningen skuffer. Den post lander på lige over 2 mia. dollar. Det er fire pct. lavere end sidste år og også under analytikernes forventninger.

Stort annoncefald

Regnskabstallene fra News Corp. bliver negativt påvirket af et faldende annoncemarked. Indtægterne fra den kant falder med 13 pct. Derudover er der modvind på valutamarkedet. En stor del af selskabets aktiviteter ligger uden for USA, og styrkelsen af dollaren betyder, at indtægterne fra udlandet bliver til et mindre beløb, når man måler det i amerikanske dollar.

Ud over News Corp. ejer Rupert Murdoch også 21th Century Fox, der fokuserer på underholdning.

Aktien faldt lige over 1 pct. i gårsdagens amerikanske handel.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs