MediaWatch

Chefredaktør bliver ny journalist-formand på SDU

SDU's journalistuddannelser får ny formand til juni, når Per Westergård, Jysk Fynske Medier, stopper.

Efter otte år som formand for journalistuddannelserne på SDU stopper Per Westergård for at koncentrere sig om arbejdet som koordinerende chefredaktør for Jysk Fynske Medier.

Han efterfølges med udgangen af juni af Christian Jensen, der er ansv. chefredaktør på dagbladet Information, oplyser SDU i en pressemeddelelse.

”Journalistuddannelserne på SDU har efter min mening været fantastisk dygtige til at spille konstruktivt sammen med mediebranchen. Det, håber jeg, vil fortsætte,” siger Per Westergård i meddelelsen.

"Det er vigtigere end nogensinde, at der er et tæt samspil mellem journalistuddannelsen og branchen. For vores behov flytter sig fra år til år: Vi har brug for nyuddannede journalister med nye kompetencer: De skal have sans for innovation og lyst til iværksætteri. De skal være stærkere på det videns-faglige. Samtidig skal en del af dem have flair for multimediefortælling og sågar kunne kode. En kæmpe mundfuld,” siger han.

Journalistuddannelserne på SDU har 25 medarbejdere, 5-600 studerende fordelt på en bacheloruddannelse og to kandidatuddannelser, en fellowordning, efter- og videreuddannelses-kurser og søsætter løbende nye udviklings- og forskningsprojekter.

"Jeg glæder mig til at bidrage til at udvikle journalistuddannelsen på SDU, så den også i fremtiden er Danmarks førende og mest innovative. Mere end nogensinde er der behov for kvalitetsjournalistik for at kvalificere og perspektivere den offentlige debat – ikke mindst digitalt og i forhold til nye medie- og fortælleformater. I den sammenhæng kommer de journalistiske uddannelser til at spille en stadig større rolle," udtaler Christian Jensen, der ud over at være chefredaktør op Information bl.a. også er medlem af bestyrelsen i Den Danske Publicistklub og censor ved journalistuddannelserne på SDU.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs