MediaWatch

Bestyrelsesmedlem: JP/Politikens opkøb af Børsen er en fejltagelse

Investeringen i Børsen vil ikke give JP/Politikens Hus den ønskede fordel i konkurrencen mod bl.a. Google, mener ledelsesrådgiver og medlem af Informations bestyrelse.

Foto: Jens Henrik Daugaard/Polfoto

800 mio. kr. har JP/Politikens Hus indgået aftale om at betale for at overtage Dagbladet Børsen fra svenske Bonnier.

Opkøbet er blevet rost fra flere sider som et fornuftigt træk, men den vurdering deles ikke af ledelserådgiver og medlem af dagbladet Informations bestyrelse siden 2012, Rasmus Bech Hansen.

I et indlæg på Kforum kalder han det for et defensivt træk at investere de store summer i et medie, der stadig har hovedforretningen på print i stedet for at investere pengene i digital udvikling.

"Så den nøgterne sandhed er, at i en tid, hvor mediehuse verden over fokuserer al energi og kapital på digital omstilling, har Danmarks vel mest hæderkronede medievirksomhed valgt at bruge halvdelen af sin egenkapital på et aktiv, som i den mest optimistiske fremskrivning vil være svagt faldende i værdi," skriver Rasmus Bech Hansen i sit indlæg.

Han mener ikke, at den ekstra størrelse i sig selv vil gøre JP/Politikens Hus konkurrencedygtig over for internationale digitale "mastodonter" som Google og Facebook, som JP/Politikens Hus ledelse har fremført som en begrundelse for opkøbet. Den konkurrence skal tages op med softwareingeniører og digital udvikling, skriver Rasmus Bech Hansen.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs