MediaWatch

Konkurrenter: Børsen-opkøb kan vende rundt på mediebilledet

Perspektiverne i JP/Politikens køb af dagbladet Børsen rækker ud over Rådhuspladsen og kan flytte flere brikker på det danske mediemarked, mener brancheaktører.

Foto: Jens Henrik Daugaard/Polfoto

2016 blev skudt i gang med et kanonslag i mediebranchen, da den største handel på det danske dagbladsmarked i årtier blev annonceret fredag.

Med JP/Politikens Hus køb af dagbladet Børsen kulminerede de senere års konsolidering på avismarkedet, der blev sat i gang af Mecoms frasalg af Berlingske. Samtidig forløser handlen, der endnu ikke er godkendt af konkurrencemyndighederne, de vækstambitioner, der har ligget og brændt i lommerne på JP/Politikens Hus de senere år. Egenkapitalen rundede i 2014 1,6 mia. kr., som den fondsejede koncern længe gerne har set komme ud og arbejde med publicistiske formål.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs