MediaWatch

Information undersøger freelance-korrespondents artikler

Freelance-korrespondent Annegrethe Rasmussen beskyldes for manglende kildehenvisning i flere artikler bragt i Information, der igangsætter undersøgelse. Selv afviser hun kritikken.

Information sætter en undersøgelse i gang af freelance-korrespondent Annegrethe Rasmussens nyere artikler til avisen, som hun har leveret til siden 2002. Det skriver Information.

Information opsiger samarbejde med freelance-korrespondent

Information opsagde samarbejdet med Annegrethe Rasmussen onsdag, efter det kom frem i Journalisten, at hun i en klumme til Altinget, ikke havde krediteret The Economist, som dele af klummen var tydeligt inspireret af.

"Den slags (manglende kildeangivelse, red.) strider mod, hvad vi betragter som fair og ordentlig citatskik. Er der noget at komme efter? Ja, det må vi sige, og det handler både om artiklen på altinget.dk og om andre sager, vi er blevet gjort opmærksom på, og som vi på grund af vores ansvar som arbejdsgivere er afskåret fra at gå i detaljer med," skriver Information i dag.

Informations undersøgelse skal foretages af journalist på Information og tidligere graverchef på Berlingske, Morten Frich, skriver avisen.

Andre eksempler 

Ifølge Weekendavisen er eksemplet fra Altinget ikke enestående. I en artikel i dagens udgave omtaler avisen seks artikler af Annegrethe Rasmussen, hvor der ifølge avisen er "påfaldende sprogligt sammenfald" med artikler bragt i udenlandske medier.

Fem af dem er bragt i Information, mens en er bragt i modemagasinet Elle. Informations chefredaktør, Christian Jensen, siger til Weekendavisen, at eksemplerne ser alvorlige ud, men understreger, at han kun har haft kort tid til at kigge på dem, mens Elles chefredaktør, Cecilie Christiansen, siger, at hun er enig i, at der mangler kildehenvisning i den pågældende artikel. 

Annegrethe Rasmussen har tidligere erkendt fejlen i klummen til Altinget, men afviser i en mail til Weekendavisen, som MediaWatch også har set, kritikken af de artikler, Weekendavisen i dag omtaler.

"Jeg har nu gennemgået artiklerne og fundet, at der intet er at beklage fra min side bortset fra et enkelt citat, som jeg beklager mangler kilde. Det er beskrevet som et citat med citationstegn, men kilden mangler bare," skriver Annegrethe Rasmussen.

"Jeg mener ikke, der er grundlag for at skrive nogen artikel, men det er naturligvis jeres beslutning, der handler om, hvilken type journalistisk I kan stå inde for. For mig føles det som en heksejagt," skriver hun.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs