MediaWatch

Altinget dropper USA-korrespondent efter plagiat-mistanke

Annegrethe Rasmussen stopper som blogger for Altinget, efter mediet har opdaget sammenfald mellem en af hendes klummer og en leder i The Economist.

USA-korrespondent Annegrethe Rasmussen, der har base i Washington, stopper med øjeblikkelig virkning som som blogger for Altinget, skriver journalisten.dk.

Det sker, efter Altinget har opdaget sammenflad mellem en klumme, Annegrethe Rasmussen har skrevet til Altinget, og som blev bragt 11. december, og en leder i The Economist.

"Vi er blevet gjort opmærksomme på, at der er et stort sprogligt sammenfald – plagiat, kan du også sige," siger Altingets ejer og chefredaktør, Rasmus Nielsen, til journalisten.dk.

Annegrethe Rasmussen skriver i en kommentar til journalisten.dk, at den manglende henvisning og kreditering af The Economist skyldes en forglemmelse.

"Jeg kan bekræfte, at jeg ikke i første omgang krediterede Economist, og den forglemmelse er jeg rigtig ked af og tager det fulde ansvar for," skriver hun.

Annegrethe Rasmussen har tidligere været centrum i en sag om kopiering. Hun blev i 2001 fyret som chefredaktør for Berlingske Tidende, efter det kom frem, at hun i en leder brugte flere passager, der var identiske med en leder tidligere bragt i Politiken.

Altinget har siden 2012 haft Annegrethe Rasmussen tilknyttet som journalistisk hovedkraft bag portalen Altinget USA. Hun er desuden fast tilknyttet Information som skribent og USA-korrespondent.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs