Lars Werge: Letkøbt at droppe freelance-korrespondent

Dansk Journalistforbunds formand kritiserer tre chefredaktører for at have reageret overilet i sag om freelance-korrespondent.

Formanden for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, kritiserer Altinget, Journalisten og Informations opsigelse af samarbejdet med journalisten Annegrethe Rasmussen efter påstande om afskrift fra The Economist i en klumme bragt i Altinget, skriver fagbladet Journalisten.

Lars Werge skriver på sin åbne Facebook-profil, at reaktionen fra de tre medier på anklagerne om, at Annegrethe Rasmussen har ladet sig inspirere for meget af en leder i The Economist, er "for smart" og "letkøbt".

"Opsigelser som i mine øjne sker alt for hurtigt og kun med egen damage control for øje. Det vidner om en noget nem flugt fra de redaktionelle forpligtelser," skriver Lars Werge og skriver senere i opdateringen:

"På baggrund af dette forløb, og på ganske få timer, afgjorde såvel Christian Jensen som Øjvind Hesselager – chefredaktører for Information og Journalisten – at de vil undersøge Annegrethe Rasmussens arbejde og at hun ikke skal levere til dem i mellemtiden. Noget af et mistillidsvotum uden bevis."

Beklager manglende kreditering

Annegrethe Rasmussen har over for Journalisten, der bragte historien frem i går, forklaret, at den manglende henvisning og kreditering i en klumme på Altinget skyldes en forglemmelse, som hun rådede bod på, da hun opdagede fejlen.

I en besked til MediaWatch uddybede hun:

"Jeg skulle have krediteret magasinet direkte og ikke efterfølgende på sociale medier. Det er ikke godt nok og jeg har ikke andre at bebrejde end mig selv. Jeg håber, at kvaliteten af mit øvrige arbejde kan medvirke til at trække i den anden retning," skrev Annegrethe Rasmussen, der kaldte Informations efterfølgende beslutning om at stoppe samarbejdet for "hård".

Altingets ejer og chefredaktør, Rasmus Nielsen, har begrundet opsigelsen med, at sagen bryder med Altingets etiske grænser, Informations chefredaktør Christian Jensen forklarede i går, at avisens tillid til Annegrethe Rasmussen har lidt et knæk, og Journalistens chefredaktør, Øjvind Hesselager, skriver som en kommentar til Lars Werges opdatering, at Journalisten har valgt at afbryde samarbejdet og "undersøge sagens substans".

Som en konsekvens af sagen lukker Altinget sin USA-portal, som Annegrethe Rasmussen har været journalistisk hovedkraft bag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også