MediaWatch

Kraul: Qureshi-sag er dybt trist

Formanden for Danske Sportsjournalister ærgrer sig over sagen om Michael Qureshi, men er glad for, at den kommer frem.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Sportsjournalisten Michael Qureshi er blevet bortvist fra Ekstra Bladet, efter han har indrømmet, at han har udstyret flere udenlandske journalistkilder med urigtige navne for at dække over deres sande identitet. Det ærgrer formanden for Danske Sportsjournalister, Andreas Kraul, der har talt med Journalisten.

Michael Qureshi har afvist at fortælle, hvilke kilder der gemmer sig bag de pseudonymer, som han har givet dem, så det vides ikke, om han har givet dem forkerte navne, eller om kilderne ligefrem er opdigtede.

Ligegyldigt hvad kritiserer Andreas Kraul arbejdsmetoderne, og de har også ført til, at Michael Qureshi ikke længere er medlem af Danske Sportsjournalister.

"Uanset om det er den ene eller den anden udstrækning, så er det fuldstændigt uforeneligt med alt, hvad Danske Sportsjournalister står for. Vi har i måske 20 år kæmpet benhårdt for at gøre op med det dårlige ry, sportsjournalistikken desværre har. Vi forsøger at slå fast igen og igen, at sportsjournalistik ikke i sine grundvilkår adskiller sig fra nogen som helst anden form for journalistik. Derfor er det så dybt trist, at denne sag rammer os alle," siger Andreas Kraul til Journalisten.

Han siger dog, at han er glad for, at sagen kommer frem, og at arbejdsmetoderne ikke har fået lov til at fortsætte længere. Ekstra Bladet er i øjeblikket i gang med en undersøgelse af sagen. Den ventes at lande senere på ugen.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs