MediaWatch

Berlingske Media udpeger tilbagekaldte artikler

BT har offentliggjort titlerne på 22 artikler af sportsjournalisten Michael Qureshi, som avisen har trukket tilbage. Den ældste artikel er fra 2002.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

Berlingske Media har i eftermiddag offentliggjort titlerne på 22 artikler, som avisen har trukket tilbage.

"Artiklerne indeholder opdigtede navne på kilder og er derfor i strid med Berlingske Medias etiske regler," skriver avisens chefredaktører Olav Skaaning Andersen og Karl Erik Stourgaard.

Artiklerne er skrevet af sportsjournalisten Michael Qureshi, der i en længere årrække var ansat på BT, inden han skiftede til Ekstra Bladet sidste år.

I fredags blev Michael Qureshi bortvist fra Ekstra Bladet, efter det var kommet frem, at han havde fundet på navne på flere udenlandske kilder - et forhold, der er blevet afdækket af TV3's sportsprogram Onside.

Ifølge BT's liste over de artikler, der nu er blevet fjernet og trukket retur, har brugen strakt sig over mange år.

Den ældste af artiklerne, ”Ingen plads til Jon”, blev bragt i BT i juli 2002, den nyeste, ”Engelske journalister: 'No Mersey' for Suárez” er bragt 12 år senere i BT i juni 2014.

Antal kan stige

Michael Qureshi har erkendt, at han har brugt opdigtede kildenavne. I en erklæring publiceret på Twitter i fredags forklarede han, at han havde brugt forkerte navne på fem udenlandske journalistkilder.

BT meldte allerede ud i weekenden, at avisen havde trukket 23 artikler af Michael Qureshi tilbage. En af artiklerne var imidlertid fra Egmont-magasinet Goal, og bragt i samarbejde med BT. Derfor lander antallet på nu 22.

Chefredaktionen på Goal har trukket to artikler tilbage og afbrudt samarbejdet med Michael Qureshi, som MediaWatch skrev tidligere i dag.

Magasin afbryder samarbejde med Qureshi

Berlingske Medias undersøgelse af Michael Qureshis fodbolddækning er ikke afsluttet, skriver BT, der ikke udelukker, at antallet af artikler, der må trækkes tilbage, kan stige.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs