MediaWatch

Qureshi: Jeg har brugt forkerte navne på kilder

Den bortviste journalist fra Ekstra Bladet erkender i sin udlægning af sagen af have brugt synonymer på kilder. Det drejer sig ifølge ham kun om udenlandske kilder.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

I fem tilfælde har Michael Qureshi brugt falske navne på udenlandske pressekilder. Det oplyser han i et tweet, som er indsat nederst i artiklen her.

Michael Qureshis arbejdsgiver Ekstra Bladet bortviste tidligere på dagen den profilerede sportsjournalist. Det skete, fordi han har benyttet sig af arbejdsmetoder, der "ikke er forenelige med de standarder, Ekstra Bladet sætter for journalistisk arbejde," skriver avisen i en pressemeddelelse.

Og det drejer sig altså mere konkret om, at journalisten har givet kilder et andet navn, end de rent faktisk har.

"Det handler i bund og grund om, at jeg på fem udenlandske journalist-kilder ud af ca. 50-60 indvilligede i at bruge synonymer på dem, når de blev citeret, fordi de primært på Barcelona var bange for at få lukket deres adgang til klubben," skriver Michael Qureshi i sin forklaring.

Han erkender, at det "ikke er i orden", at han ikke har varedeklareret kilderne ordentligt.

"Jeg skulle have gjort det tydeligt eller blot gjort dem anonyme," skriver Michael Qureshi.

Ifølge ham er det TV 3's fodboldprogram Onside, der har iværksat en undersøgelse. Det bakkes op af et tweet fra TV 3's fodboldredaktør, Rene Schrøder, som varsler, at der er "alt om denne sag i Onside søndag."

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs