MediaWatch

Ekstra Bladet: Fodboldinterview var fup

Ekstra Bladet bragte i sidste uge et interview med argentinsk fodboldstjerne. Interviewet viser sig nu at være falsk.

Gonzalo Higuain | Foto: Salvatore Laporta/AP/Polfoto/Arkiv

Under overskriften "Målmonster på hedetur" bragte Ekstra Bladet i sidste uge et interview med den argentinske fodboldstjerne Gonzalo Higuain. Anledningen var, at argentinerens klub Napoli skulle møde danske FC Midtjylland.

Nu viser det sig imidlertid, at interviewet er falsk. Det skriver TV 2.

Interviewet blev lavet af en italiensk freelancejournalist. Kort efter interviewet blev bragt, rykkede Napoli ud med en melding om, at interviewet aldrig havde fundet sted. I første omgang kunne Ekstra Bladet hverken be- eller afkræfte, at interviewet rent faktisk var ægte. Men nu står det altså klart, at interviewet er fup.

"Journalisten har skrevet til os i ugens løb, at interviewet var "fake". Så vi er godt og grundig blevet snydt. Og vi ligger med kæben nede på bordpladen," siger Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, til TV 2.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs