MediaWatch

Ekstra Bladet: Fodboldinterview var fup

Ekstra Bladet bragte i sidste uge et interview med argentinsk fodboldstjerne. Interviewet viser sig nu at være falsk.

Gonzalo Higuain | Foto: Salvatore Laporta/AP/Polfoto/Arkiv

Under overskriften "Målmonster på hedetur" bragte Ekstra Bladet i sidste uge et interview med den argentinske fodboldstjerne Gonzalo Higuain. Anledningen var, at argentinerens klub Napoli skulle møde danske FC Midtjylland.

Nu viser det sig imidlertid, at interviewet er falsk. Det skriver TV 2.

Interviewet blev lavet af en italiensk freelancejournalist. Kort efter interviewet blev bragt, rykkede Napoli ud med en melding om, at interviewet aldrig havde fundet sted. I første omgang kunne Ekstra Bladet hverken be- eller afkræfte, at interviewet rent faktisk var ægte. Men nu står det altså klart, at interviewet er fup.

"Journalisten har skrevet til os i ugens løb, at interviewet var "fake". Så vi er godt og grundig blevet snydt. Og vi ligger med kæben nede på bordpladen," siger Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, til TV 2.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs