MediaWatch

Aller i Norge vil nedlægge 65 stillinger

Der skal spares omkring 90 mio. kr. i Aller Media i Norge, og det kommer til at koste omkring 65 stillinger.

Aller Media i Norge skal spare 110 mio. norske kr. svarende til cirka 90 mio. kr., og som et led i den manøvre forsvinder omkring 65 stillinger. Det skriver Kampanje med henvisning til Medier24.com.

Ifølge sidstnævnte bliver de nedlagte stillinger fordelt med 39 på det Aller-ejede Dagbladet samt 26 fra andre af Aller Medias udgivelser i Norge.

I en skriftlig kommentar til Medier24.com bekræfter koncernchef Dag Sørsdahl størrelsen af nedskæringerne. Det er imidlertid ikke sikkert, at fordelingen af afskedigelserne bliver som først udmeldt. Det beror på forestående forhandlinger mellem ledelsen og tillidsrepræsentanter.

For bare et halvt år siden var Aller Media i Norge gennem en sparerunde. Ved den lejlighed takkede 28 ja til en frivillig fratrædelse.

"Det er vores pligt som ledelse at iværksætte tiltag, som skal sørge for, at Aller i Norge skal have vækst i de markeder, som vi arbejder inden for. Vi havde gerne været dette foruden allerede nu, men vi må arbejde aktivt, hvor både tilpasning og vækst er elementer," skriver Dag Sørsdahl i kommentaren til Medier24.com.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs