MediaWatch

Medie: Norsk mediehus et skridt nærmere salg

Ejerne af norske Amedia vil gerne sælge foretagendet, og den proces er nu rykket et vigtigt skridt tættere på.

Amedias topchef Are Stokstad | Foto: PR-foto

Telenor og LO er hovedejere af den norske medievirksomhed Amedia, der bl.a. udgiver en række dagblade. Men de to ejere vil gerne sælge, og salgsprocessen har nu taget et stort skridt fremad. Det skriver Kampanje.

Den nye udvikling består i, at interesserede investorer har fået tilsendt et prospekt. Det er finanshuset ABG Sundal Collier, der har stået for at udarbejde prospektet, og ifølge Kampanje blev der i går aftes nikket til prospektet, som nu er sendt ud.

Blandt de selskaber, som bliver budt ind i ejerkredsen, er Schibsted, Egmont, Aller, Polaris, Bonnier og Sanoma. Ifølge Kampanje vil Telenor og LO forsøge at sælge mest muligt at Amedia samlet.

Kampanje skriver, at det er usandsynligt, at de danske magasinhuse, Aller og Egmont, er mulige købere af Amedia. Heller ikke Schibsted vurderes at være en oplagt køber af Amedia, fordi mediehuset har mere end nok i arbejdet med at reorganisere sine norske mediehuse for at stå imod hårdere tider.

Nyheden om det udsendte prospekt kommer samme dag, som Amedia præsenterer resultat for tredje kvartal. Det sker omkring middagstid i dag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs