MediaWatch

Berlingskes papiravis udkommer ikke tirsdag

Medarbejdernes arbejdsnedlæggelse betyder, at Berlingske ikke udkommer som papiravis tirsdag. B.dk og Business.dk bliver dog opdateret og låst op for ikke-abonnenter.

Berlingskes medarbejdere har mandag valgt at nedlægge arbejdet for at protestere mod de nye ejeres beslutning om at sælge Berlingske Nyhedsbureau og nedlægge 64 stillinger.

Af samme grund udkommer avisen ikke tirsdag, oplyser ledelsen mandag aften.

"Berlingske udkommer desværre ikke med sin papirudgave og E-avis-udgave tirsdag på grund af en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt avisens redaktionelle medarbejdere," skriver chefredaktørerne Jens Grund og Tom Jensen i en fælles meddelelse.

Til gengæld bliver de to digitale sites, B.dk og Business.dk opdateret løbende med nyheder. Abonnementsartikler bliver desuden låst op, så de kan læses gratis af alle besøgende.

Berlingske Medias ejer, belgiske De Pergroep, meddelte tidligere mandag, at man planlægger en større fyringsrunde, der betyder, at Berlingske Nyhedsbureau afhændes til Ritzau, mens 64 stillinger bliver nedlagt, hvoraf 40 er fyringer af redaktionelle medarbejdere.

Den nye plan indebærer desuden, at Berlingske trækker sig fra samarbejdet med TV2 Finans, og at BT's virale site, Bite, lukker og slukker.

Berlingske nedlægger arbejdet i protest over fyringsplaner

Berlingske udelukker ikke flere lukninger eller frasalg

Berlingske bekræfter: 64 ansatte skal afskediges

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs