MediaWatch

Berlingske bekræfter: 64 ansatte skal afskediges

Opdateret kl 11:47. Berlingske Media står foran en større afskedigelsesrunde, bekræfter ledelsen. Afskedigelserne rammer bredt i organisationen.

Foto: Per Folkver/Polfoto/Arkiv

Opdateret kl. 11:47 - Berlingske Medias belgiske ejer, De Persgroep, lægger an til sin første store fyringsrunde.

Flere Berlingske-ansatte skriver på Twitter, at 64 Berlingske-ansatte skal afskediges. Det inkluderer de otte medarbejdere på Berlingske Nyhedsbureau (BNB), som overdrages til Ritzau. De ansatte i Berlingske Media er i øjeblikket indkaldt til møde i biografen Imperial, hvor de nye strategiske retning for huset bliver præsenteret.

Tillidsmand på Berlingske, Uffe Gardel, bekræfter over for Journalisten oplysningen om, at 64 ansatte skal afskediges. Han uddyber over for MediaWatch, at det endnu ikke er specificeret, hvor de 64 stillinger skal findes.

Afskedigelser rammer bredt

I en pressemeddelelse bekræfter Berlingske Media, at 64 ansatte afskediges.

“Det er desværre nødvendigt, fordi vi skal have et sikkert økonomisk fundament at bygge videre på, når vi skal udvikle vores virksomhed. Og det skal vi. Vi har en ambitiøs ejer, der er klar til både at investere i udviklingen af vores kerneforretning og i opkøb,” udtaler Bjarne Munck, konstitueret adm. direktør i Berlingske Media.

Ifølge Berlingske Media rammer afskedigelserne redaktioner, kommercielle afdelinger og i virksomhedens administration.

Efter formiddagens møde i Imperial mødes de forskellige områder i Berlingske Media til medarbejdermøder. Her vil de blive orienteret nærmere om den forstående afskedigelsesrunde.

Medarbejderne på dagbladet Berlingske mødes kl. 14, oplyser Uffe Gardel.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs