MediaWatch

Berlingske bekræfter: 64 ansatte skal afskediges

Opdateret kl 11:47. Berlingske Media står foran en større afskedigelsesrunde, bekræfter ledelsen. Afskedigelserne rammer bredt i organisationen.

Foto: Per Folkver/Polfoto/Arkiv

Opdateret kl. 11:47 - Berlingske Medias belgiske ejer, De Persgroep, lægger an til sin første store fyringsrunde.

Flere Berlingske-ansatte skriver på Twitter, at 64 Berlingske-ansatte skal afskediges. Det inkluderer de otte medarbejdere på Berlingske Nyhedsbureau (BNB), som overdrages til Ritzau. De ansatte i Berlingske Media er i øjeblikket indkaldt til møde i biografen Imperial, hvor de nye strategiske retning for huset bliver præsenteret.

Tillidsmand på Berlingske, Uffe Gardel, bekræfter over for Journalisten oplysningen om, at 64 ansatte skal afskediges. Han uddyber over for MediaWatch, at det endnu ikke er specificeret, hvor de 64 stillinger skal findes.

Afskedigelser rammer bredt

I en pressemeddelelse bekræfter Berlingske Media, at 64 ansatte afskediges.

“Det er desværre nødvendigt, fordi vi skal have et sikkert økonomisk fundament at bygge videre på, når vi skal udvikle vores virksomhed. Og det skal vi. Vi har en ambitiøs ejer, der er klar til både at investere i udviklingen af vores kerneforretning og i opkøb,” udtaler Bjarne Munck, konstitueret adm. direktør i Berlingske Media.

Ifølge Berlingske Media rammer afskedigelserne redaktioner, kommercielle afdelinger og i virksomhedens administration.

Efter formiddagens møde i Imperial mødes de forskellige områder i Berlingske Media til medarbejdermøder. Her vil de blive orienteret nærmere om den forstående afskedigelsesrunde.

Medarbejderne på dagbladet Berlingske mødes kl. 14, oplyser Uffe Gardel.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs