MediaWatch

Berlingske trækker sig fra samarbejde med TV 2

Berlingske trækker sig fra business-samarbejde med TV 2. Varslet tv-kanal bliver uden Berlingske.

Berlingske Business trækker sig fra samarbejdet med TV 2 på business-stoffet. Det fremgår af nedenstående tweet fra et varslet medarbejdermøde, som bliver afholdt netop nu i København.

Berlingske leverer i øjeblikket fast businessindhold til TV 2's nyhedsudsendelser. Desuden er en business-kanal i støbeskeen med de to involverede parter. Den blev præsenteret tidligere på året og skulle lanceres i løbet af foråret. Siden er lanceringen blevet udskudt, og seneste nyt var, at kanalen skulle gå i luften i begyndelsen af 2016.

Nu melder Berlingske sig så ud af det samarbejde både om den løbende leverance af businessindhold og den planlagte businesskanal.

"Det er på mange måder ærgerligt, for TV 2 Business-kanalen har slet ikke været et dårligt projekt eller en dårlig idé. Og samarbejdet mellem Berlingske og TV 2 omkring planlægningen af kanalen har været aldeles glimrende. Men Berlingske står midt i et strategisk skifte, hvor al fokus vil være på hovedbrandet Berlingskes kerneopgaver. I den situation vil det ikke være det rigtige at bruge kræfter, penge og fokus på en fælles TV-kanal med TV 2," siger Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, i en pressemeddelelse.

TV 2 går i tænkeboks

Selvom Berlingske altså trækker sig fra samarbejdet, så kan det godt være, at businesskanalen alligevel bliver til noget.

"Vi ærgrer os over, at Berlingske trækker sig fra samarbejdet omkring TV 2 Business-kanalen. Vi vil nu overveje, om vi ønsker at fortsætte arbejdet med kanalen og derigennem give de finans-interesserede danskere muligheden for en digital adgang til nyheder fra business-verdenen. Derudover vil vi naturligvis sikre, at vores seere og brugere også fremover får en god, daglig dækning af finansstoffet, siger konstitueret nyhedsdirektør på TV 2," Mikkel Hertz, i samme pressemeddelelse.

Berlingske har i dag også meddelt, at nyhedsbureauet BNB lukker efter knap fire år. Det sker 1. december. Ifølge MediaWatchs oplysniger overtager Ritzau en del af opgaverne samt otte medarbejdere fra BNB.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs