MediaWatch

Underskud i North Media - beskylder Post Danmark for prispres

Søndagsavisens ejer kommer ud med med underskud og sænker forventningerne. Koncernen retter kritik af Post Danmark.

Ejeren af Søndagsavisen, mediekoncernen North Media, har haft tilbagegang i omsætningen i tredje kvartal, hvilket giver et underskud på driften.

Selskabet nedjusterer forventningerne til hele året og kommer med en markant bredside til Post Danmark, som har sat priserne på omdeling ned.

North Media havde i månederne juli, august og september en omsætning på 228 mio. kr., hvilket var knap 20 mio. kr. mindre end i samme periode året før. Det er en tilbagegang i datterselskabet FK Distribution, som er med til at trække ned.

Der var også en væsentlig nedgang i driftsresultatet, hvor et overskud på 7,4 mio. kr. i tredje kvartal sidste år blev vendt til et minus på 13,0 mio. kr.

"Tilbagegangen var forventet og skyldes, at primært FK Distribution - men også avisaktiviteterne - havde lavere omsætning i år," skriver selskabet.

Kritik af Post Danmark

I forbindelse med regnskabet kommer mediekoncernen - hvilket langt fra er første gang - med en kritik mod Post Danmark.

"Det totale antal breve falder og falder – og Post Danmark sætter igen og igen portoen på breve op. Det totale antal tryksager falder og falder – men Post Danmark sætter igen og igen prisen på omdeling ned," skriver North Media i regnskabet.

Oven på tredje kvartal har North Media valgt at nedjustere forventningerne til omsætningen i 2015 og indsnævrer spændet for det ventede driftsresultat, EBIT.

Mediekoncernen venter nu en omsætning på 1000 til 1020 mio. kr. samt et EBIT-resultat på mellem minus 15 og 0 mio. kr.

Tidligere ventede selskabet en omsætning på 1010 til 1050 mio. kr. samt et EBIT-resultat mellem minus 20 og plus 5 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs