MediaWatch

Ny ugeavis udfordrer Søndagsavisen i København

Lokalavisen Frederiksberg går ind på ugeavismarkedet på Østerbro og optrapper kampen om annoncørerne mod Søndagsavisen.

Postkasserne på Østerbro i København får i denne uge en ny lokal ugeavis ind ad sprækken, skriver business.dk.

Udgiveren er Lokalavisen Frederiksberg, der på fredag søsætter Lokalavisen Østerbro og dermed udfordrer Søndagsavisen.

Søndagsavisen har i samme område siden 2013 drevet Østerbro Avis, der var en af de otte københavnske ugeaviser, som Søndagsavisens ejer North Media købte af Berlingske Media. Derudover udkommer den regionale udgave af Søndagsavisen også i området.

"Østerbro har et stort og broget butiksliv med mange specialbutikker og gode restauranter. Samtidig er Østerbro blandt Københavns kulturelle sværvægtere med flere teatre og spillesteder, hvilket passer perfekt til Lokalavisernes profil," siger Michael Engelbrecht, udgiver og ansvarshavende chefredaktør for Lokalavisen Frederiksberg, til Business.dk.

Starter som månedlig avis

I første omgang er der tale om en månedlig udgivelse, men planen er ifølge Lokalavisen Frederiksberg at udvide til en 14 dages udgivelse næste år og på sigt udkomme som ugeavis.

Tiltaget er det seneste træk i en hård kamp om annoncekroner og læsere på ugeavismarkedet, der flere steder i landet presser annoncepriserne i bund.

Lokalavisen Frederiksberg har tidligere knopskudt med ugeaviser i Vesterbro, Valby og Vanløse. Avisen er samtidig del af en alliance, der omfatter flere andre københavnske ugeaviser og har Søndagsavisen/North Media som største konkurrent.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs