MediaWatch

Nominerede til graverpris er offentliggjort

15 journalistiske projekter kandiderer til årets FUJ-priser, som uddeles senere på måneden.

Foto: Martin Kurt Haglund/Polfoto/Arkiv

Der startede med at være 58, men nu er feltet skåret ned til 15 projekter, der har mulighed for at vinde FUJ-priserne, der uddeles af Foreningen for Undersøgende Journalistik. Det oplyser foreningen på sin hjemmeside.

De 15 nominerede fordeler sig med fire i kategorien avis, to i kategorien bog, fire i tv-kategorien, tre i radio og to i web-kategorien. Klar topscorer blandt de danske medier er DR med syv nomineringer. Der uddeles en FUJ-pris i hver kategori.

Blandt de nominerede projekter er Vejle Amts Folkeblads dækning af Carl Holst-sagen under titlen "fra Syddanmarks konge til forsvarminister i krydsild", Ekstra Bladets serie om datasikkerhed, "Fri adgang", og tre projekter fra P1 Dokumentar.

Den fulde liste kan ses via linket her.

Vinderne bliver kåret til Graverdagen den 14. november.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs