MediaWatch

Nominerede til graverpris er offentliggjort

15 journalistiske projekter kandiderer til årets FUJ-priser, som uddeles senere på måneden.

Foto: Martin Kurt Haglund/Polfoto/Arkiv

Der startede med at være 58, men nu er feltet skåret ned til 15 projekter, der har mulighed for at vinde FUJ-priserne, der uddeles af Foreningen for Undersøgende Journalistik. Det oplyser foreningen på sin hjemmeside.

De 15 nominerede fordeler sig med fire i kategorien avis, to i kategorien bog, fire i tv-kategorien, tre i radio og to i web-kategorien. Klar topscorer blandt de danske medier er DR med syv nomineringer. Der uddeles en FUJ-pris i hver kategori.

Blandt de nominerede projekter er Vejle Amts Folkeblads dækning af Carl Holst-sagen under titlen "fra Syddanmarks konge til forsvarminister i krydsild", Ekstra Bladets serie om datasikkerhed, "Fri adgang", og tre projekter fra P1 Dokumentar.

Den fulde liste kan ses via linket her.

Vinderne bliver kåret til Graverdagen den 14. november.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs