MediaWatch

Information vinder graverpris for NSA-afsløring

Information vandt i aviskategorien, da Foreningen for Undersøgende Journalistik i går uddelte årets graverpriser, hvor DR dominerede og kunne tage tre ud af fem priser med hjem. 

Informations journalister Sebastian Gjerding, Anton Geist, Henrik Moltke og den amerikanske dokumentarisk Laura Poitras blev i går hædret for artikelserien 'NSA's danske forbindelse', da Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) i går uddelte årets graverpriser.

Det skriver FUJ og Information.

Avisen vandt prisen for sin afdækning af den amerikanske efterretningstjeneste NSA’s aktiviteter og forbindelse til Danmark og samarbejde med bl.a. Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

De fire journalister har bl.a. dokumenteret, at NSA forud for COP 15 i København i 2009 spionerede mod de øvrige forhandlingsparter.

De øvrige nominerede medier var  Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten i aviskategorien, der var den eneste, hvor hele fire projekter havde klaret sig igennem nåleøjet til en nominering.

'Halshug' bedste bog

I de øvrige kategorier dominerede DR, der dog også kæmpede med sig selv om prisen i de fleste. Både i radio- og tv-kategorien, var DR eneste nominerede mediehus, og her vandt henholdsvis P1-dokumentaren 'Den vietnamesiske skunkmafia' af Jens Vithner Hansen og Jonas Damstrup Fried, mens DR2-programmet 'De udviste børn' af Niels Giversen løb af med sejren i tv-kategorien.

I web-kategorien vandt DR for projektet Skolefravær fra Dr.dk's databaseredaktion.

Derudover vandt den tidligere korrespondent for Jyllands-Posten Kaare Sørensen en pris for sin omfattende dækning af sagen om teoristen David Headley, der bl.a. planlagde et angreb mod Jyllands-Posten, som er samlet i bogen 'Halshug' udgivet af People's Press. I kategorien var bogen oppe mod DR's korrespondent Puk Damsgaards bog 'Hvor solen græder'.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs