MediaWatch

Danske Medier kritiserer kommunal journalistik

Kommunerne bruger i stigende grad skattekroner på journalistisk dækning af begivenheder, mener Danske Medier. Kommunernes Landsforening er uenig.

Martin Damm | Foto: Ida Munch/Polfoto/Arkiv

Kommunerne bruger i stigende omfang skattekroner til at ansætte journalister, der dækker lokale begivenheder. Dermed udsætter kommunen de lokale private medier for konkurrence, mener Danske Medier. Det skriver Altinget.dk.

Ifølge Danske Medier er tendensen nu så markant, at brancheforeningen forsøger at trække i håndbremsen med en appel til indenrigsminister Karen Ellemann (V) om at sætte en grænse for, hvor og hvordan kommunerne må agere i konkurrence med de private medier.

Kritikken preller af på formand for Kommunernes Landsforening, Martin Damm (V).

"Kommuner har jo alle dage prøvet at informere borgerne, og jeg tror, at borgerne har en forventning om, at vi informere om de ting, vi nu engang skal. Og vi er jo nødt til at være på de kanaler, hvor borgerne er, så jeg synes ikke, der er noget odiøst i det," siger Matin Damm til Altinget.dk.

En opgørelse fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor viser, at kommunerne og regionerne er store journalistiske arbejdspladser. I april i år var 366 journalistiske årsværk beksæftiget i landets 98 kommuner og fem regioner. Dertil kommer andre faggrupper, der også beskæftiger sig med kommunikation.

Danske Medier præsenterer fem DR-forslag

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs