MediaWatch

Flemming Rose får norsk pris for ytringsfrihed

Jyllands-Postens udlandsredaktør hædres sammen med norsk chefredaktør med prisen "Fritt Ords Honnør".

Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO

Den norske forening Fritt Ord har valgt at hylde Jyllands-Postens udlandsredaktør Flemming Rose sammen med chefredaktøren for den norske avis Dagen, Vebjørn Selbekk. Prisen får de for en særlig indsats i den internationale debat om ytringsfrihed, der fulgte offentliggørelsen af de 12 Muhammed-tegninger. Det skriver Jyllands-Posten.

Flemming Rose var kulturredaktør på Jyllands-Posten, da de 12 tegninger blev offentliggjort den 30. september 2005. Vebjørn Selbekk var dengang chefredaktør for den lille kristne avis Magazinet, som i januar 2006 publicerede samtlige 12 Muhammed-tegninger og dermed kastede sig ind i debatten på Jyllands-Postens side.

"Jeg er enormt beæret, men jeg er især glad på Vebjørn Selbekks vegne. Som jeg husker det, stod Selbekk meget alene dengang. Andre norske medier trykte også tegningerne, men Selbekk var meget alene om at forsvare dem, og han kom fra en lille kristen avis og havde ikke et stort mediehus i ryggen," siger Flemming Rose.

Organisationen Fritt Ord har siden 1974 støttet ytringsfrihed og undersøgende journalistik både inden for og uden for Norges grænser. Prisen er på 100.000 norske kroner til hver prismodtager. Den blev sidst givet til det muslimske initiativ Fredens Ring, som lavede en beskyttende ring omkring synagogen i Oslo efter angrebene i Paris og København.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs