MediaWatch

Rose: Tak fordi I ikke bad mig holde kæft

Det er en publicistisk opgave at udfordre "tidens mange ekkokamre", sagde årets vinder af Den Store Publicistpris bl.a. i sin takketale, hvor der også blev sendt en hilsen til kollegerne på JP.

Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO

Jyllands-Postens udlandsredaktør Flemming Rose takkede i sin tale for Publicistprisen, der blev uddelt i går aftes, bl.a. sine kolleger på avisen, der siden Muhammed-krisen har arbejdet under betydelige sikkerhedsforanstaltninger og trusler om terror.

"Tak for jeres opbakning i nogle ikke altid lige lette år.  Det mest fantastiske har været, at jeg trods Jyllands-Posten prekære situation aldrig har hørt et eneste kritisk ord fra kolleger, om at jeg burde holde min kæft eller holde en lav profil. Tak for det," sagde Flemming Rose, der også sendte en tak til JP's ledelse og sin familie.

Her er de nominerede til årets Publicistpriser

Flemming Rose får Publicistprisen for at have været en central og vedholdende stemme også internationalt i debatten om ytringsfrihed, som er bølget frem og tilbage efter Muhammedkrisen. Det meste af takketalen, dedikerede Flemming Rose da også til den diskussion.

Rose: Tolerance skal læres

Han ser debatten om Muhammed-tegningerne handle om andet og mere end, hvorvidt det var rigtigt eller forkert at offentliggøre dem. Det handler om begreberne frihed og tolerance som en forudsætning for et liberalt og multikulturelt demokrati.

Her spiller det publicistiske arbejde en vigtig rolle, ikke mindst i at udfordre læsere og omverdenen og ikke automatisk please gængse holdninger.

"Jeg tror, at vi alle har en iboende trang til at være frie, selv om vi i nogle situationer kan være parate til at give køb på friheden. Evnen til at være  tolerante er derimod ikke noget, vi er født med. Det strider på mange måder imod vores natur. Tolerance er noget, der skal læres, for det byder os imod at skulle leve med det, vi forkaster og  ikke bryder os om. I den forstand ligger der en vigtig publicistisk opgave i at udfordre sine læseres tolerance og på den måde bekæmpe tidens mange ekkokamre," sagde Flemming Rose.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs