MediaWatch

Tine Johansen ny næstformand i Journalistforbundet

Efter afstemning mellem to kandidater om næstformandsposten vandt Tine Johansen, der kommer fra en stilling i DR.

Det bliver Tine Johansen, der afløser Lars Werge som næstformand i Dansk Journalistforbund.

Tine Johansen kommer fra en stilling som debatvært i DR, men har sine journalistiske rødder på Ekstra Bladet, hvor hun var ansat fra 2002 til 2014 og i mange år var tillidsrepræsentant - og kollega til den nyvalgte DJ-formand Lars Werge.

Sammen med Lars Werge udgør Tine Johansen formandsskabet i DJ de næste to år.

Lars Werge er ny formand for Dansk Journalistforbund

De to stod dog ikke umiddelbart allertættest i valgkampen, hvor Tine Johansen stod som en skarp modstander af den nu afblæste fusion mellem Journalistforbundet og Forbundet Kommunikation og Sprog (KS) - en fusion Lars Werge har været en varmere fortaler for.

Det blev dog vedtaget tirsdag, at samarbejdet med KS skal udbygges over de kommende år, på en række punkter. Ordet fusion er dog ikke nævnt i teksten, hvilket skal tolkes sådan, at en fusion ikke længere er formålet.

Tine Johansen fik 259 stemmer, mens modkandidaten Per Roholt fik 130 stemmer ved delegeretmødet, der afsluttes i dag.

Mens fomandsvalget stod mellem to, den hidtige næstformand Lars Werge og tillidsrepræsentant på Berlingske, Uffe Gardel, havde en håndfuld kandidater meldt sig på banen til posten som næstformand.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs