MediaWatch

Minister vil rokke ved ugeavisers fritagelse for reklameafgiften

Skatteministeren vil foreslå, at lokale ugeaviser, som modtager mediestøtte, ikke kan fritages for reklameafgiften, viser notits. Derudover skal direct mails også være omfattet af reklameafgiften.

Foto: Tariq Mikkel Kahn

Ifølge den nye skatteminister Benny Engelbrecht (S) kan lokale ugeaviser, der ønsker fritagelse for reklameafgiften, ikke samtidig få mediestøtte, skriver Danske Medier.

Det fremgår af en notits, som Skatteministeriet har sendt til Folketingets Europaudvalg om EU-Kommissionens afgørelse i sagen om reklameafgiften.

Coop neddrosler reklametryk for at afbøde afgift

I dag er Ikast Avis den eneste lokale ugeavis, som modtager produktionsstøtte. Avisen får i 2014 400.000 kr. i redaktionel produktionsstøtte. Søndagsavisen har dog taget en sag op ved EU-Kommissionen for at få prøvet gyldigheden af, at ugeaviser er udelukket fra mediestøtte.

I den kommende folketingssamling vil ministeren således foreslå tre ændringer i loven om reklameafgiften på baggrund af EU's afgørelse, som har været længe undervejs, skriver Danske Medier. Ud over afgiftfritagelsen for ugeaviser drejer det sig blandt andet direct mails, som skal være omfattet af reklameafgiften.

Regeringen går efter sommer-udrulning af reklameafgift

Regeringen forventer, at reklameafgiften træder i kraft midten i 2015.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs