MediaWatch

Minister vil rokke ved ugeavisers fritagelse for reklameafgiften

Skatteministeren vil foreslå, at lokale ugeaviser, som modtager mediestøtte, ikke kan fritages for reklameafgiften, viser notits. Derudover skal direct mails også være omfattet af reklameafgiften.

Foto: Tariq Mikkel Kahn

Ifølge den nye skatteminister Benny Engelbrecht (S) kan lokale ugeaviser, der ønsker fritagelse for reklameafgiften, ikke samtidig få mediestøtte, skriver Danske Medier.

Det fremgår af en notits, som Skatteministeriet har sendt til Folketingets Europaudvalg om EU-Kommissionens afgørelse i sagen om reklameafgiften.

Coop neddrosler reklametryk for at afbøde afgift

I dag er Ikast Avis den eneste lokale ugeavis, som modtager produktionsstøtte. Avisen får i 2014 400.000 kr. i redaktionel produktionsstøtte. Søndagsavisen har dog taget en sag op ved EU-Kommissionen for at få prøvet gyldigheden af, at ugeaviser er udelukket fra mediestøtte.

I den kommende folketingssamling vil ministeren således foreslå tre ændringer i loven om reklameafgiften på baggrund af EU's afgørelse, som har været længe undervejs, skriver Danske Medier. Ud over afgiftfritagelsen for ugeaviser drejer det sig blandt andet direct mails, som skal være omfattet af reklameafgiften.

Regeringen går efter sommer-udrulning af reklameafgift

Regeringen forventer, at reklameafgiften træder i kraft midten i 2015.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs