MediaWatch

Bagmandspoliti sigter erhvervsjournalist for kursmanipulation

Bagmandspolitiet har sigtet en dansk erhvervsjournalist for kursmanipulation, oplyser TV 2 Finans.

Foto: /ritzau/AP/RICHARD DREW/Arkiv

Opdateret. Bagmandspolitiet har sigtet en dansk erhvervsjournalist for kursmanipulation, oplyser TV 2 Finans.

Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet - kendt som Bagmandspolitiet - efterforsker sagen

Erhvervsjournalisten skal have manipuleret aktiekurser. En person mere er sigtet i sagen, og de har begge bedt om at få navneforbud, hvilket Københavns Byret nu skal tage stilling til. Derfor er detaljerne i sagen på nuværende tidspunkt begrænsede.

Den sigtede journalist, som ifølge politiet har været - og er - freelancer, skal have offentliggjort sine artikler i en periode fra 2011 til 2013, oplyser Business.dk

TV 2 Finans har talt med den pågældende journalist, der ikke ønsker at kommentere sigtelsen eller om vedkommende erkender sig skyldig.

I 2012 blev en redaktør ved et dansk finansmagasin idømt otte måneders ubetinget fængsel og en millionbøde i Højesteret for kursmanipulation. Han havde ifølge retten ikke informeret godt nok om, at han selv ejede aktier i de selskaber, han skrev analyser om.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs