MediaWatch

Forrai-dom om kursmanipulation stadfæstet

Østre Landsret stadfæstede i dag byrettens dom over den tidligere økonomiske redaktør på Penge & Privatøkonomi, Claus Forrai, for kursmanipulation. Ifølge dommen købte Forrai på forhånd aktier i de virksomheder, han anbefalede til bladets læsere, hvorefter han kunne sælge aktierne med gevinst, når hans anbefaling fik efterspørgslen på aktierne til at stige.

Østre Landsret stadfæstede i dag byrettens dom over den tidligere økonomiske redaktør på Penge & Privatøkonomi, Claus Forrai, for kursmanipulation.

Ifølge dommen købte Forrai på forhånd aktier i de virksomheder, han anbefalede til bladets læsere, hvorefter han kunne sælge aktierne med gevinst, når hans anbefaling fik efterspørgslen på aktierne til at stige.

"Samlet opnåede tiltalte en betydelig fortjeneste," hedder det i en pressemeddelelse fra Østre Landsret.

Claus Forrai fik fire måneders fængsel, og han får konfiskeret én mio. kroner, selvom han faktisk gjorde opmærksom på, at han ejede aktier i de pågældende virksomheder, når han skrev om dem.

"Landsretten fandt, at det var utilstrækkeligt alene at oplyse, at tiltalte ”ejer aktier” i selskaberne i en situation, hvor tiltalte på systematisk måde og i betydeligt omfang foretog køb og salg af aktier i nær sammenhæng med udgivelsen af artiklerne, fordi denne oplysning ikke på korrekt og effektiv måde gav læserne af magasinet indtryk af en konkret og aktuel interessekonflikt," hedder det i pressemeddelelsen.

Ifølge Claus Forrais forsvarer, Anders Nemeth, vil man nu forsøge at få sagen prøvet ved Højesteret, skriver politiken.dk.

 

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs