MediaWatch

Forrai-dom om kursmanipulation stadfæstet

Østre Landsret stadfæstede i dag byrettens dom over den tidligere økonomiske redaktør på Penge & Privatøkonomi, Claus Forrai, for kursmanipulation. Ifølge dommen købte Forrai på forhånd aktier i de virksomheder, han anbefalede til bladets læsere, hvorefter han kunne sælge aktierne med gevinst, når hans anbefaling fik efterspørgslen på aktierne til at stige.

Østre Landsret stadfæstede i dag byrettens dom over den tidligere økonomiske redaktør på Penge & Privatøkonomi, Claus Forrai, for kursmanipulation.

Ifølge dommen købte Forrai på forhånd aktier i de virksomheder, han anbefalede til bladets læsere, hvorefter han kunne sælge aktierne med gevinst, når hans anbefaling fik efterspørgslen på aktierne til at stige.

"Samlet opnåede tiltalte en betydelig fortjeneste," hedder det i en pressemeddelelse fra Østre Landsret.

Claus Forrai fik fire måneders fængsel, og han får konfiskeret én mio. kroner, selvom han faktisk gjorde opmærksom på, at han ejede aktier i de pågældende virksomheder, når han skrev om dem.

"Landsretten fandt, at det var utilstrækkeligt alene at oplyse, at tiltalte ”ejer aktier” i selskaberne i en situation, hvor tiltalte på systematisk måde og i betydeligt omfang foretog køb og salg af aktier i nær sammenhæng med udgivelsen af artiklerne, fordi denne oplysning ikke på korrekt og effektiv måde gav læserne af magasinet indtryk af en konkret og aktuel interessekonflikt," hedder det i pressemeddelelsen.

Ifølge Claus Forrais forsvarer, Anders Nemeth, vil man nu forsøge at få sagen prøvet ved Højesteret, skriver politiken.dk.

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere