MediaWatch

Per Mikael Jensen forlader Metro

Metro International skifter fokus, og CEO for selskabet Per-Mikael Jensen forlader sit job efter seks år.

Den danske topchef for Metro International, Per-Mikael Jensen, forlader sit job efter seks år i spidsen for den svenske gratisaviskoncern.

Baggrunden er ifølge en pressemeddelelse, at Metro International indkredser fokus på seks lande i Latinamerika og den oprindelige avis, Metro, i Sverige.

Per Mikael Jensen har ikke umiddelbart et andet job på hånden.

"Jeg har haft seks fantastiske år med  Metro International og har været så heldig at arbejde sammen med stærke ledergrupper over hele verden. Efter konsolidering i Europa og god vækst i Latinamerika, er tiden nu den rette til at søge nye udfordringer - enten i gruppen eller udenfor," siger Per Mikael Jensen.

Per Mikael  Jensen har en længere fortid i koncernen. Han kom til Metro i 2001, da han stod i spidsen for at introducere Metroxpress i Danmark. Han blev siden vice-president og international chefredaktør for Metro International i bl.a. London og New York.

I 2006 blev han hentet til TV 2 som ny handlekraftig direktør, men droppede tv-verdenen efter godt ét år, for at tiltræde det topjob, han nu forlader på Metro International.

Det bliver COO Anders Kronborg, Kinnevik, der får opgaven med at køre Metro International forretningen videre. Det er anden gang, at Kronborg griber bolden fra Per Mikael Jensen. Det skete også på TV 2 i 2007.

"Per Mikael Jensen har stået for en succesrig turn-around på Metro siden  2007. Vi kommer til at savne ham, men har respekt for, at hans opgave er løst, og han vil videre. Jeg vil gerne takke ham og ønske ham held og lykke," siger Anders Kronborg.

Mere fra MediaWatch

Nyt nordisk indhold forsvinder fra HBO Max som led i omlægning

HBO Max dropper produktion af originalt indhold i de nordiske og centraleuropæiske lande, herunder Danmark, kort efter selskabet endelig fik sat gang i produktionerne. Det er en del af en større øvelse igangsat af ejerkoncernen Warner Bros. Discovery og medfører også, at den nye danske serie Kamikaze forsvinder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs