MediaWatch

Mediechefer ønsker kendelse fra Pressenævnet genbehandlet

En udskældt kendelse fra Pressenævnet om afindeksering af en artikel bør tages op igen, mener bl.a. chefredaktør i DR Nyheder, efter et medlem af nævnet har sået tvivl om sin egen forståelse af, hvad afindeksering vil sige.

Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Chefredaktør i DR Nyheder, Thomas Falbe, opfordrer Pressenævnet til at tage en kendelse om afindeksering op til revision, skriver Journalisten. Det sker, efter Dansk Journalistforbunds repræsentant i Pressenævnet, der i første omgang stemte for kendelsen, efterfølgende har udtalt, at han ikke til fulde kendte til konsekvenserne af afindeksering.

"Jeg mener, at det vil være fornuftigt af Pressenævnet at se på genoptagelse af den kendelse, da den hviler på en forkert præmis," skriver Thomas Falbe i en kommentar til Journalisten.

Thomas Falbe bakkes op af chefredaktør Peter Orry fra Jysk Fynske Medier, der lige som Dansk Journalistforbund og Danske Medier har kritiseret kendelsen, der pålægger flere medier at afindeksere en artikel fra 2005 om en dom for bl.a. drabsforsøg.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs