MediaWatch

B.T.'s medarbejderforening kritiserer ledelsens håndtering af sexisme-sag

Ledelsens behandling af en sexisme-klage mod en redaktør fra otte nu tidligere studentermedhjælpere har mødt skarp kritik fra medarbejderforeningen. Chefredaktør siger, at ledelsen tager kritikken alvorligt, men vil ikke kommentere sagen.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

Grænseoverskridende adfærd fra en redaktør på B.T. fik i efteråret otte studentermedhjælpere på B.T. til at klage til ledelsen. Håndteringen af klagen var ifølge medarbejderforeningen så mangelfuld, at foreningen udtalte kritik i et brev til ledelsen, skriver Journalisten.

”Den redaktionelle medarbejderforening på B.T. har enstemmigt vedtaget at udtale skarp kritik af den måde, den øverste ledelse i BTMX har håndteret den sexismesag, der blev afdækket i selskabet i efteråret,” skriver medarbejderforeningen i brevet.

Ansv. chefredaktør Michael Dyrby afviser at kommentere sexisme-sagen, men skriver i et svar til Journalisten, at ledelsen tager medarbejderforeningen kritik meget alvorligt.

For nylig blev otte studentermedhjælpere fyret, fordi B.T. havde besluttet at erstatte deres stillinger som community managers med kunstig intelligens, men fyringerne har intet med sagen fra efteråret at gøre, slår HR-direktøren samtidig fast.

B.T. er ikke alene om at have fået klager over sexisme - i september fik Berlingske indberetninger om sexisme og grænseoverskridende adfærd på avisen. Det var med til at igangsætte en undersøgelse i koncernen Berlingske Media, der viste, at 33 ansatte det seneste år havde oplevet seksuelt grænseoverskidende adfærd.

Undersøgelsen blev efterfølgende kritiseret af en gruppe på 16 tidligere praktikanter på Berlingske, der havde klaget over sexisme på avisen, men ikke blev inddraget i den efterfølgende undersøgelse, der kun medtog nuværende praktikanter og ansatte.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs