MediaWatch

Joy Mogensen vil sende flere penge til lokalmedier uden at øge den samlede støtte

Støtten til de regionale og lokale medier skal øges, men det betyder ikke, at medieområdet som helhed skal tilføres flere penge, mener kulturministeren.

Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Kulturminister Joy Mogensen (S) er klar til at øge støtten til lokale medier, fortæller hun til Avisen Danmark, men samlet skal der ikke spyttes flere statslige kroner i medieområdet end i dag, lyder det.

I stedet vil regeringen i sit kommende medieudspil finde penge til de regionale mediers udvikling inden for den eksisterende ramme på 4,7 mia. kr. og samtidig fokusere på større samarbejde mellem lokale og nationale medier, siger hun.

"Lige nu handler vores overvejelser om, hvordan vi bruger de penge, vi allerede har. Det behøver ikke at betyde, at man skal se det som et nulsumsspil - når jeg taler om nye samarbejdsmodeller i medierne, kan det give mere journalistik, som både giver mening i en lokal og national kontekst," siger Joy Mogensen til Avisen Danmark.

Dermed lægger kulturministeren sig på linje med Socialdemokratiets medieordfører, Kasper Sand Kjær, der i december over for MediaWatch afviste, at der skulle flere penge i medieområdet.

De private mediers organisation Danske Medier har i sit medieudspil foreslået, at de regionale medier skal styrkes via en fireårig udviklingspulje, som finansieres med 10 mio. kr. årligt fra den nuværende Innovationspulje og en ekstra statsstøtte på samlet 100 mio. kr. Sidstnævnte millioner, har organisationen foreslået, kan findes i de overskydende midler fra puljen til kompensation for tabte annonceindtægter, der blev afsat i 2020.

Idéen om en regional udviklingspulje har fået opbakning fra bl.a. Venstre.

Et flertal i Folketinget vedtog med finansloven for 2021, der blev indgået i december, at annullere sidste fase af DR's besparelser og samlet afsætte 4,7 mia. kr. årligt fra 2022-2025 til medieområdet. Det sænker niveauet i forhold til 2019 og før. Det skyldes primært, at hovedparten af beskæringen af DR, som den tidligere VLAK-regering vedtog i det seneste medieforlig, bevares med de besparelser, som DR allerede er i gang med at føre ud i livet for perioden 2019-2021.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs