MediaWatch

Undersøgelse: Mere end hver 10. praktikant har oplevet seksuel chikane

I en undersøgelse, som Kvinfo har lavet for journalistuddannelserne, svarer 16 pct. af de adspurgte journalistpraktikanter, at de har oplevet seksuel chikane på deres praktiksted.

Direktør i Kvinfo, Henriette Laursen, der har taget initiativ til undersøgelsen, der havde en svarprocent på 46 pct. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Knap hver sjette journalistpraktikant, 16 pct., har ifølge en undersøgelse fra Kvinfo oplevet seksuel chikane på deres praktiksted, skriver Journalisten. Undersøgelsen er lavet blandt studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) samt journalistuddannelsen på SDU og 143 besvarede spørgeskemaet, heraf var 99 kvinder.

Undersøgelsen viste også, at kun i alt fire var gået til tillidsmænd, lederl, HR, studiesteder eller praktikantvejleder, efter de har haft en oplevelse med krænkelser eller seksuel chikane på arbejdspladsen.

"De formelle systemer på arbejdspladserne virker simpelthen ikke, og det må give stof til eftertanke," siger direktør for Kvinfo, Henriette Laursen, til Journalisten.

Opråb fra praktikanter

Som MediaWatch tidligere har skrevet valgte DMJX i slutningen af september at sætte fokus på praktikanternes oplevelser af sexisme og sexchikane på praktikstederne. Det skete i forlængelse af, at en række nuværende og tidligere praktikanter hos både DR og Ekstra Bladet i opråb til ledelserne berettede om en sexistisk kultur på arbejdspladsen.

"Praktikstederne skal naturligvis altid både overholde ligebehandlingsloven, arbejdsmlijøloven og straffeloven – og almindelig god opførsel. Så der er ikke rigtigt nogen undskyldning, hvis sexisme alligevel finder sted," sagde prorektor hos DMJX, Jens Grund i den forbindelse til MediaWatch.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs