MediaWatch

Altinget-stifter beskyldes for sexisme i brev fra medarbejdere

I et brev til Altingets direktør fra et antal nuværende og tidligere ansatte anklages mediets stifter og formand, Rasmus Nielsen, for handlinger af sexistisk karakter. Rasmus Nielsen beklager i en udtalelese.

Foto: Altinget

Altingets stifter og formand Rasmus Nielsen får i et brev fra en gruppe nuværende og tidligere ansatte kritik for sexistisk opførsel. Det skriver Journalisten.

”I brevet beskriver en gruppe kvinder, og en mand, en række oplevelser på Altinget, som har karakter af sexisme. Det handler om upassende opførsel, for eksempel berøringer, og upassende kommentarer og tone. Der er en række tilfælde, hvor alkohol har været involveret,” siger adm. direktør for Altinget, Christoph Nørgaard, som brevet er stilet til, til Journalisten.

Flere af oplevelserne involverer Rasmus Nielsen, der i en udtalelse beklager, at han har opført sig kritisabelt.

”For mig har processen været en personlig erkendelse af, at min egen optræden i konkrete situationer desværre har kunnet give anledning til, at kvindelige medarbejdere har følt sig krænket eller har oplevet mine handlinger som chef og ejer som grænseoverskridende. Det gør mig oprigtigt ked af det,” skriver han i udtalelsen, hvor han også siger "utvetydigt undskyld" til de ansatte, der har oplevet hans ageren som krænkende.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs