MediaWatch

Tidligere praktikanter og ansatte kritiserer Ekstra Bladet for sexistisk kultur

To tidligere praktikanter og en tidligere fastansat på Ekstra Bladet fortæller om en "ekstremt seksualiseret kultur" på avisen, hvor de har oplevet grænseoverskridende adfærd fysik og verbalt. Chefredaktør Poul Madsen kalder det "en skandale".

Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet, kalder det "en skandale", at ingen voksne har grebet ind over for seksuelle krænkelser af praktikanter. | Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Der er foregået både fysiske og verbale krænkelser og "nederdrægtig omklædningsrumssnak om kvinder" på Ekstra Bladet gennem de seneste år, lyder kritikken nu fra to tidligere praktikanter og en tidligere fastansat kvindelig journalist på avisen. Det skriver Journalisten.

Mens den ene tidligere praktikant holder sig anonym, står de to andre frem med navn.

"Det var overhovedet ikke usædvanligt for kvinder at blive udspurgt om deres sexliv eller at få grænseoverskridende kommentarer til deres udseende. Og det var helt almindeligt, at nogle mænd konsekvent omtalte kvinder som koste eller skanks," fortæller Julie Kragh, der indtil tidligere i år havde været souschef og journalist på Ekstra Bladet gennem tre år.

Den anonyme tidligere praktikant fortæller om to konkrete overgreb fra kollegaer, hvilket chefredaktør Poul Madsen anerkender "simpelthen er en skandale", og at det i sidste ende er hans ansvar som chefredaktør, at der bliver grebet ind over for det, skriver fagbladet.

Poul Madsen har tidligere erkendt over for Politiken, at Ekstra Bladet ikke er i mål med at få gjort op med sexismen på arbejdspladsen, men at han mener, der er sket en forbedring i forhold til forholdene for år tilbage.

 Flere mediechefer genkender ikke problem med sexisme på arbejdspladsen

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs