MediaWatch

Børn i DR-serier bander mere end børn i virkeligheden

Der bliver bandet mere i flere af DR's serier for de 7-12 årige end ude i virkeligheden, viser undersøgelse. DR luger nu ud i ederne i serien "Panisk påske", inden den genudsendes.

Der bliver bandet mere i DR-serien "Panisk Påske" end i virkeligheden | Foto: DR

Dialogen i flere af DR's dramaserier for større børn overgår virkeligheden, når det gælder brugen af bandeord, skriver Politiken fredag.

En undersøgelse som forsker i bandeord ved Syddansk Universitet, Marianne Rathje, har foretaget, viser, at DR-serien "Panisk påske" (foto) fra sidste år rummer ni gange så mange bandeord som dialogen mellem danskere generelt. Tilsvarende bliver der brugt syv gange så mange eder i DR-serien "Pendlerkids" fra 2012, end danskerne gør ude i virkeligheden.

"I forhold til min tidligere forskning om, hvor meget danskerne bander, er brugen af bandeord i serierne meget overdreven," siger Marianne Rathje til Politiken og stiller spørgsmålstegn ved, om hyppigheden af ord som "shit" eller "fuck" i serierne er i overensstemmelse med de forventninger, man kan have til indholdet af public service-tv for børn.

Sprogbrugen i de to serier har fået mange forældre til at klage til DR. Derfor har DR taget konsekvensen og redigeret andelen af eder ned i serien "Panisk påske", inden serien genudsendes, siger kanalredaktør for DR Ultra Morten Skov.

"I begge serier bruges sproget til at vise, at både dine handlinger og dit sprog har konsekvenser. Det er bare ærgerligt, at sprogbrugen er kommet til at fylde så meget, for det er to virkelig gode serier. Og nu klipper vi altså noget af det ud, inden vi genudsender "Panisk påske"," siger Morten Skov.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs