MediaWatch

Bestyrelsesmedlem vil undersøge DR Drama

Dansk Folkepartis medlem af DR's bestyrelse vil på et bestyrelsesmøde foreslå, at der bliver foretaget en uvildig undersøgelse af DR Drama.

Katrine Winkel Holm, bestyrelsesmedlem, DR | Foto: Stine Bidstrup/Polfoto/Arkiv

Katrine Winkel Holm, der er medlem af DR's bestyrelse udpeget af Dansk Folkeparti, vil på et bestyrelsesmøde i dag bede om en uvildig undersøgelse af DR Drama. Det skriver Berlingske.

DR Drama har været i vælten de seneste uger, efter Ingold Gabold, tidligere dramachef i DR, i et interview med Politiken kaldte serien "1864" for "et politisk projekt", som var møntet på Dansk Folkeparti.

"Det er på tide, at DR selv gør noget i forhold til DR Drama. Det er en alvorlig sag, når lovkravet om alsidighed og upartiskhed ikke overholdes. DR's tidligere dramachef Ingolf Gabold har klart udtalt, at serien om 1864 var rettet mod DF og nationalismen. Også instruktøren Ole Bornedal har udtalt, at "1864" var politiserende. Desuden er det ikke kun et spørgsmål om "1864", for Gabold har også sagt, at "Krøniken" og i noget mindre grad "Borgen" også var politiske projekter," siger Katrine Winkel Holm til Berlingske.

Hun peger også på, at den nuværende dramachef i DR, Piv Bernth, i november sidste år i newzealandsk radio bl.a. sagde, at Dansk Folkeparti "ikke kan lide immigranter". Den historie bragte Radio 24Syv frem i sidste uge.

DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, finder synspunktet om, at DR bruges i politisk øjemed, "en anelse besynderligt".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs