MediaWatch

Bestyrelsesmedlem vil undersøge DR Drama

Dansk Folkepartis medlem af DR's bestyrelse vil på et bestyrelsesmøde foreslå, at der bliver foretaget en uvildig undersøgelse af DR Drama.

Stine Bidstrup/Polfoto/Arkiv
Katrine Winkel Holm, bestyrelsesmedlem, DR Foto: Stine Bidstrup/Polfoto/Arkiv

Katrine Winkel Holm, der er medlem af DR's bestyrelse udpeget af Dansk Folkeparti, vil på et bestyrelsesmøde i dag bede om en uvildig undersøgelse af DR Drama. Det skriver Berlingske.

DR Drama har været i vælten de seneste uger, efter Ingold Gabold, tidligere dramachef i DR, i et interview med Politiken kaldte serien "1864" for "et politisk projekt", som var møntet på Dansk Folkeparti.

"Det er på tide, at DR selv gør noget i forhold til DR Drama. Det er en alvorlig sag, når lovkravet om alsidighed og upartiskhed ikke overholdes. DR's tidligere dramachef Ingolf Gabold har klart udtalt, at serien om 1864 var rettet mod DF og nationalismen. Også instruktøren Ole Bornedal har udtalt, at "1864" var politiserende. Desuden er det ikke kun et spørgsmål om "1864", for Gabold har også sagt, at "Krøniken" og i noget mindre grad "Borgen" også var politiske projekter," siger Katrine Winkel Holm til Berlingske.

Hun peger også på, at den nuværende dramachef i DR, Piv Bernth, i november sidste år i newzealandsk radio bl.a. sagde, at Dansk Folkeparti "ikke kan lide immigranter". Den historie bragte Radio 24Syv frem i sidste uge.

DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, finder synspunktet om, at DR bruges i politisk øjemed, "en anelse besynderligt".

Forsiden lige nu

Egmont-boss har pengetanken klar til flere opkøb

Bladmarkedet er under pres, og det rammer Egmont, som for andet år i træk må se omsætningen dale. Egmonts topchef glæder sig dog over, at opkøbte virksomheder vokser. Han erklærer sig på ny klar til flere opkøb og har fortsat danske TV 2 i kikkerten.

PR-branchen ramt af omsætningsfald i 2017

40 PR-bureauer måtte samlet se omsætningen falde i 2017, mens toplinjevæksten blev beskeden i 2016. Udviklingen skal dog ses over længere tid, mener Public Relations Branchen, som fremhæver, at i det lys er tendensen positiv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere