MediaWatch

Løkke skal atter i mediernes søgelys

Journalister fra BT arbejder på en ny bog med hidtil ukendte oplysninger om forløbet op til Lars Løkke Rasmussens kamp for at beholde formandsposten i Venstre efter skandalesager.

Foto: Katinka Husted, Polfoto

Venstreformand Lars Løkke Rasmussen kan endnu en gang se frem til at pryde overskrifterne i danske medier.

Til september udgiver forlaget Peoples Presse nemlig en ny bog om Lars Løkke Rasmussen, som skal kortlægge, hvad der skete i skæbnedøgnene op til tirsdag den 3. juni i år, hvor Løkkes formandskab var truet på grund afsløringer om, hvordan Venstre har betalt tøj og rejser til Løkke og hans familie for over 150.000 kroner

Løkke rasende efter kritisk Deadline-interview 

Bogens forfattere er BT-journalisterne Andreas Karker og Thomas Nørmark Krog, og til Berlingske Nyhedsbureau siger Andreas Karker, at der kommer nyt i sagen.

"Jeg ved ikke, om vi kan kalde det skandaler, men vi har nye oplysninger. Vi prøver at beskrive meget grundigt, hvad der præcis skete 3. juni, og der har vi nye oplysninger om forløbet omkring hvem, der gjorde hvad den dag, der endte med, at Lars Løkke alligevel blev."

Forløbet har været en af de mest højspændte i dansk politik i år, og perioden gav også anledning til selvransagelse i medieverdenen. Blandt andet hos Politiken, fordi den politiske redaktør, Mette Østergaard, blev offer for politisk spin i processen. Det fremgår ikke, om bogen også vil bringe nyt i den del af sagen.

Politiken: Vi er blevet spændt for en vogn 

Det er langt fra første gang, at Peoples Press sender debatskabende bøger på gaden. Forlaget har blandt andet også udgivet "Den hemmelige socialdemokrat" og "Jæger - i krig med eliten". Skal man tro direktør Jakob Kvist, så venter det politiske Danmark bogen med spænding.

"Der er hos Venstre på Christiansborg frygt for bogen, og i det hele taget er der blandt journalister og spindoktorer en forventning om, at der er noget at finde på Lars Løkke Rasmussen. Det er klart, at vi offentliggør de skandaler, som vi måtte finde," siger han.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs