MediaWatch

DR Drama dropper stilling som kreativ chef

At afdelingen fremover skal fungere uden en kreativ chef, udløser kritik fra branchen, der påpeger en risiko for den kunstneriske retning.

Det bliver i stedet fiktionschef Henriette Marienlund, der skal lede DR Drama. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

DR dropper at hyre en kreativ chef til DR Drama fire måneder efter at have slået stillingen op, da man i stedet har vurderet, at afdelingen ledes bedst med en strategisk chef – en ændring, der møder kritik fra branchen, skriver Berlingske.

DR har stået uden en kreativ ledelsesfigur i fiktionsafdelingen, siden man i september sidste år opsagde Christian Rank, men vælger altså nu at droppe jagten på en kreativ chef og i stedet lade afdelingen blive styret af fiktionschef Henriette Marienlund i samarbejde med interne og eksterne producenter.

Nedlægningen af stillingen er ifølge formanden for Dansk Skuespillerforbund, Benjamin Boe Rasmussen, et brud med “den originale tanke om, at det er DR, der tager førertrøjen på og udstikker en retning,” og den pointe bakkes op af direktør i Producentforeningen, Jørgen Ramskov.

Henriette Marienlund afviser, at der er udfordringer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til DR og er uenig i kritikpunkterne, da hun ser ændringen som en styrkelse af den strategiske retning i indholdsproduktionen.

Christian Rank blev i september sidste år opsagt som chef for DR’s dramaafdeling efter et et turbulent forløb omkring produktionsstoppet på den stort anlagte, historiske dramaproduktion om Leonora Christina Ulfeldt. Han blev ansat som dramachef på DR i februar 2018.

Knap et år efter sin afgang som chef for DR Drama fik Christian Rank job hos filmselskabet Miso Film.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs