MediaWatch

Miso Film hyrer DR's tidligere dramachef

Knap et år efter sin afgang som chef for DR Drama får Christian Rank job hos filmselskabet Miso Film, hvor han skal være med til at styrke selskabets kreative profil og fortsatte udvikling i Norden.

Foto: Stine Rasmussen/KULTUR

1. august tiltræder Christian Rank stillingen som udviklingschef og producer i Miso Film, som bl.a. har produceret serien ”Lust” til HBO Max og Ole Bornedals spillefilm ”Skyggen i mit øje”. Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet.

Ansættelsen er ifølge adm. direktør Peter Bose en vigtig brik i Miso Films ambition om at udvikle selskabets profil og realisere det potentiale, som markedet rummer.

”Markedet har været i en rivende udvikling gennem flere år, hvor streamingtjenester og tv-stationer har skruet væsentligt op for produktionen af lokalt indhold. Samtidig oplever vi, at der stilles endnu større krav end tidligere. Det er ikke alt, der fungerer på tjenesterne, og derfor er der øget fokus på kvalitet, originalitet og leveringssikkerhed. Christian er en stor kapacitet, som styrker os markant, og vi ser frem til at kunne drage nytte af hans erfaring og topprofessionelle kompetencer,” lyder det fra Peter Bose i meddelelsen.

Christian Rank blev i september sidste år opsagt som chef for DR’s dramaafdeling efter et et turbulent forløb omkring produktionsstoppet på den stort anlagte historiske dramaproduktion om Leonora Christina Ulfeldt. Han blev ansat som dramachef på DR i februar 2018. Forinden var ansat som producer hos TV 2 Fiktion.

Attraktive udviklingsmål

Selv siger Christian Rank, at han ser frem til det strategiske arbejde i Miso Film.

”Film og tv-markedet undergår store forandringer for tiden, og det stiller krav til produktionsselskaberne. Miso Film er blandt de absolut stærkeste og mest ambitiøse produktionsselskaber i Skandinavien, og deres fremtidige mål om udvikling af både lokale og internationale produktioner er både attraktive og ambitiøse,” lyder det fra Christian Rank.

”Jeg glæder mig rigtig meget til det strategiske arbejde og til at skabe kvalitetsproduktioner sammen med mine nye kolleger hos Miso Film og ikke mindst de kreative kræfter i branchen, som er altafgørende for vores arbejde,” udtaler han i meddelelsen.

Som dramachef på DR var Christian Rank bl.a. ansvarlig for produktioner som ”Når støvet har lagt sig” og ”Doggystyle”, og hos TV 2 stod han bag serier som ”Rita” og ”Lykke Per”.

Christian Rank dimitterede som filmproducer fra Den Danske Filmskole i 2015.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs