MediaWatch

Afgørelse nærmer sig i sag om navneforbud

Britta Nielsens datters advokat har lagt sag an mod tre journalister og chefredaktøren på Jyllands-Posten, der nægter sig skyldige.

Foto: Discovery Networks Danmark/PR

Chefredaktør for Jyllands-Posten Jacob Nybroe og tre journalister på avisen er på anklagebænken ved Retten i Aarhus, hvor de er tiltalt for at bryde navneforbuddet mod Britta Nielsens yngste datter, Nadia Samina Hayat, dengang hun var omfattet af et navneforbud i 2018. Det skriver B.T.

Ifølge B.T. nægter både chefredaktør Jacob Nybroe og de tre journalister sig skyldige i at have brudt navneforbuddet.

Det retslige efterspil på dækningen af Britta Nielsens svindelsag startede i januar 2020, hvor i alt 10 journalister blev sigtet for brud på navneforbud - heriblandt altså Jacob Nybroe og de tre journalister på mediet, men også chefredaktør for Weekendavisen, Martin Krasnik, samt to journalister fra avisen.

Sagen ved Retten i Aarhus omfatter dog ifølge B.T. udelukkende Jyllands-Posten, og der ventes at falde dom torsdag om en uge.

Bliver de kendt skyldige, kan der vente en bødestraf. I 2018 vedtog Folketinget lovændringer, der femdoblede bødestraffen for overtrædelse af navneforbud til 25.000 kr.

Krasnik og Nybroe er sigtet for brud på navneforbrud i Britta Nielsen-sag

Ti mediefolk sigtet for at bryde navneforbud

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs