MediaWatch

Folketinget vedtager skærpede straffe for medier

Bl.a. freds- og æreskrænkelser bliver fremover straffet hårdere, efter et flertal i Folketinget i dag har vedtaget ændringerne. Samtidig omfattes onlinemedier, der får redaktionel produktionsstøtte, automatisk af medieansvarsloven.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Et flertal i Folketinget har i dag vedtaget flere skærpelser af de straffe og erstatninger, som bl.a. medier kan idømmes. Det skriver Danske Medier.

Skærpelserne betyder bl.a., at bødestraffen for æreskrænkelser tredobles, og for chefredaktører femdobles straffen. Overtrædelse af navneforbud skal fremover resultere i en bøde på 25.000 kr. – ligeledes en femdobling. Endelig tredobles erstatningen for freds- og æreskrænkelser.

Lovændringen indebærer også, at onlinemedier, der modtager redaktionel produktionsstøtte, automatisk bliver omfattet af reglerne i medieansvarsloven, selvom de ikke er tilmeldt Pressenævnet.

Ændringen blev vedtaget med stemmer fra alle Folketingets partier på nær Enhedslisten, der stemte imod forslaget.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs