MediaWatch

Folketinget vedtager skærpede straffe for medier

Bl.a. freds- og æreskrænkelser bliver fremover straffet hårdere, efter et flertal i Folketinget i dag har vedtaget ændringerne. Samtidig omfattes onlinemedier, der får redaktionel produktionsstøtte, automatisk af medieansvarsloven.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Et flertal i Folketinget har i dag vedtaget flere skærpelser af de straffe og erstatninger, som bl.a. medier kan idømmes. Det skriver Danske Medier.

Skærpelserne betyder bl.a., at bødestraffen for æreskrænkelser tredobles, og for chefredaktører femdobles straffen. Overtrædelse af navneforbud skal fremover resultere i en bøde på 25.000 kr. – ligeledes en femdobling. Endelig tredobles erstatningen for freds- og æreskrænkelser.

Lovændringen indebærer også, at onlinemedier, der modtager redaktionel produktionsstøtte, automatisk bliver omfattet af reglerne i medieansvarsloven, selvom de ikke er tilmeldt Pressenævnet.

Ændringen blev vedtaget med stemmer fra alle Folketingets partier på nær Enhedslisten, der stemte imod forslaget.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs